Bejelentkezés / Einloggen

  Kezdőlap    Álláskeresőknek     Munkáltatóknak     Pályázatok     Szervezetünk   
Kezdőlap > GINOP

Gazdaságfejlesztési és
Innovációs Operatív Program


Kapcsolodó nyomtatványok

Kapcsolodó linkek
Célcsoportok
Nyomtat
   

  1. célcsoport:
  A nem kiemelt csoportba tartozó, 25-64 év közötti nyilvántartott álláskeresők, továbbá azok a 25-64 év közötti szolgáltatást igénylők, közvetítést igénylők az Flt. 14.§ (1) c) és d) alattiak köréből, akik a program kiemelt csoportjába csak azért nem tartozhatnak, mert bár nem foglalkoztatottak, de nem vehetők álláskereső nyilvántartásba (viszont képzésük támogatható).
  (Az előzőleg inaktívakat a bevonás előtt az előző három definíció valamelyike szerint nyilvántartásba szükséges venni, s egyéb jellemzőiket is figyelembe véve dönteni, hogy az 1-7. közül mely célcsoport szerint is javasolható a bevonásuk.)

  Kiemelt csoportba tartozók (szintén a 25-64 év közötti tartományból), akik csak nyilvántartott álláskeresők lehetnek.

  2. célcsoport:
  A 25-30 év közötti pályakezdő álláskeresők (Flt.58. §. (5) k) szerint).

  3. célcsoport:
  Az alacsony iskolázottságú nyilvántartott álláskeresők (ISCED 1-2):
  a legfeljebb 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezők, akiknek nincsen befejezett középfokú iskolai végzettsége. (Az ISCED besorolást az iskolarendszeren kívül megszerzett szakképesítés nem módosítja. Az e — 2016.március 5-én, a program futása alatt pontosított — definíció szerinti besorolás a program bármely időszakában bevontak esetében megfelelő.)

  4. célcsoport:
  A gyermekgondozást és hozzátartozó ápolását követő újrakezdés nehézségeivel küzdő nyilvántartott álláskeresők:
  azok a nyilvántartott álláskeresők, akik a projektbe való belépést megelőző 12 hónapon belül csecsemőgondozási díjban részesültek; illetve gyermekgondozást segítő ellátásban, gyermekgondozási díjban, gyermeknevelési támogatásban, ápolási díjban részesültek, vagy jelenleg is részesülnek.

  5. célcsoport:
  A tartósan (legalább 6 hónapja,folyamatosan) nyilvántartott álláskeresők.

  6. célcsoport:
  Az 50 év feletti nyilvántartott álláskeresők.

  7. célcsoport:
  A közfoglalkoztatásból a versenyszférába visszavezethetők:
  azok a közfoglalkoztatásból 30 napnál nem régebben kilépett s nyilvántartásba vett álláskeresők, akik — a 4.3 alatti tábla szerinti, esetükben nyújtható támogatásokkal — a versenyszférába visszavezethetők.
  (Akik 30 napnál régebben léptek ki, más célcsoportok szerint vonhatók be a programba. Más célcsoport mentén vonhatók be azok a 30 napnál nem régebben kilépettek is, akik nem a fenti támogatásokkal vezethetők vissza a versenyszférába.) 

   

WebmasterVas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály