Bejelentkezés / Einloggen

  Kezdőlap    Álláskeresőknek     Munkáltatóknak     Pályázatok     Szervezetünk   
Kezdőlap > Társadalmi Megújulás Operatív Program

Társadalmi Megújulás
Operatív Program


Kapcsolodó nyomtatványok

Kapcsolodó linkek
A TÁMOP 1.1.1. bemutatása
Nyomtat
   


  LEZÁRULT

  A TÁMOP 1.1.1.

  „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” című program
   

  A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ az Európai Unió támogatásával a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében megvalósuló TÁMOP 1.1.1. „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” című programot indított.

  A program bemutatása

  A „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” című program új szolgáltatásokkal, támogatási formákkal kívánja elérni a munkaerőpiacra való be-illetve visszajutást. A program lebonyolítói, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ illetékes kirendeltségei, elősegítik a megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációját, javítják foglalkoztatási esélyeiket, segítik a munkaerőpiacra történő visszatérésüket, illetve részt vesznek a tartós, fenntartható foglalkoztatáshoz szükséges feltételek megteremtésében.

  Ki vehet részt a programban?

  A program azokat a megváltozott munkaképességű személyeket kívánja támogatni, akik esetében komplex személyre szóló szolgáltatás és támogatás nyújtása szükséges a foglalkoztathatóságuk javításához, nyílt munkaerő-piaci beilleszkedésükhöz.  

   
  A program célcsoportjába tartozó személyek:
   
  a)  külön törvény szerintrehabilitációs járadékra jogosult személy,
  b) az az álláskereső, akinek

  ba) a munkaképesség-csökkenése - az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (a továbbiakban: ORSZI), 2007. augusztus 15-ét megelőzően az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Orvosszakértői Intézete (a továbbiakban: OOSZI) szakvéleménye, illetőleg 2001. január 1-jét megelőzően, vasutas biztosítottak esetében a Magyar Államvasutak Orvosszakértői Intézetének szakvéleménye szerint - 50-66 százalékos mértékű, illetőleg az egészségkárosodás - az ORSZI szakvéleménye[1] szerint - 40-49 százalékos mértékű, vagy

  bb) az egészségkárosodása - az ORSZI szakvéleménye1 szerint - 50-79 százalékos mértékű, és ezzel összefüggésben a jelenlegi, vagy az egészségkárosodását megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas és rehabilitálható.

   
   
   
   
   


  [1] Az ORSZI szakhatósági állásfoglalása a 2009. szeptember. 30-a után indult, vagy megismételt eljárások esetében
   
WebmasterVas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály