Bejelentkezés / Einloggen

  Kezdőlap     Álláskeresőknek     Munkáltatóknak    Pályázatok     Szervezetünk   
Kezdőlap > Munkáltatóknak > Csoportos létszám-leépítési szándék illetve döntés bejelentésére szolgáló online rendszer

Kapcsolodó nyomtatványok

Kapcsolodó linkek

Munkáltatóknak
Csoportos létszám-leépítési szándék illetve döntés bejelentésére szolgáló online rendszer
Nyomtat
   

  Új online rendszer segíti a foglalkoztatók és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai dolgozóinak hatékonyabb munkavégzését.

  Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a foglalkoztatók egyszerűen és gyorsan tegyenek eleget fent említett kötelezettségüknek, a bejelentések adatainak elektronikus rögzítésével. A rendszer előnye, hogy nem szükséges papír alapú formanyomtatványokat beszerezni, majd kézzel kitölteni, hiszen az online rendszerbe rögzített adatok könnyedén kinyomtathatóak és beküldhetőek az illetékes kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához.
  A foglalkoztatók adatszolgáltatási terhe nagymértékben csökken, hiszen a korábban rögzített adatok másolhatók, a szándékbejelentés adatai a létszám-leépítési döntés adataival összekapcsolhatók. Lehetőségük nyílik arra is, hogy időt takarítsanak meg az adatbejelentéssel, miután a rendszer számos kényelmi funkciót (másolás, listából választás, kódszótárak stb.) tartalmaz. A foglalkoztatók a beküldött bejelentéseik visszaigazolását, valamint a bejelentések feldolgozását is ellenőrizhetik az online rendszerből.

  Az online rendszer nemcsak a foglalkoztatók adatszolgáltatását könnyíti meg, de a foglalkoztatási főosztály dolgozóinak munkáját is segíti, akik így még hatékonyabban tudják fogadni és támogatni a leépítésre kerülő munkavállalókat.

  Az információk elektronikus rögzítésével jelentősen javul az adatminőség, ezáltal az új alkalmazás pontos és megbízható tájékoztatást nyújt a csoportos leépítésekről, azok tendenciáiról, az érintett munkavállalók köréről, mely nemcsak közvetlenül a foglalkoztatási osztály munkáját, de a foglalkoztatáspolitikai döntések meghozatalát is támogathatja. Ha minél több munkáltató használja az online rendszert, az állami foglalkoztatási szervezetnek annál több, naprakész, online információja lesz a várható elbocsátásokról, ezért gyorsan, hatékonyan készülhet fel a leépítések folyamatának kezelésére, és a potenciális állást keresők fogadására.

  Az online rendszer egyszerű azonosítási módszert alkalmaz, amely nem igényel előzetes regisztrációt, mégis megbízhatóan azonosítja a felhasználót, biztosítva, hogy mind a foglalkoztató, mind az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztálya csak a saját adataihoz férhessen hozzá.

  Kérjük, mindenképpen olvassa el az online rendszer nyitóoldalán található ’Legfontosabb tudnivalók a rendszer használatához’ című rövid, lényegre törő tájékoztatót, amely abban igazítja el, hogyan teheti meg csoportos létszám-leépítési bejelentését.

  Az online rendszer eléréséhez kattintson az alábbi linkre:
  https://estat.munka.hu/


  Utolsó módosítás: 2017.01.10.
WebmasterVas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály