Bejelentkezés / Einloggen

  Kezdőlap     Álláskeresőknek    Munkáltatóknak     Pályázatok     Szervezetünk   
Kezdőlap > Egyéni és csoportos tanácsadások

Kapcsolodó nyomtatványok

Kapcsolodó linkek

Álláskeresőknek
Egyéni és csoportos tanácsadások
Nyomtat
   

  EGYÉNI ÉS CSOPORTOS TANÁCSADÁS


  A Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya minden olyan ügyfelének biztosítja a tanácsadás lehetőségét, aki ezt igényli.
  A tanácsadásnak elsősorban az a célja, hogy segítse az álláskeresőket abban, hogy az elhelyezkedés útjában álló nehézségeket meg tudják szüntetni.

  Az egyéni tanácsadói beszélgetések során a tanácsadó egyénileg foglalkozik a hozzá forduló emberrel. Közösen próbálják megkeresni a személy élethelyzetében a legcélravezetőbb megoldási módokat:

  - A munkatanácsadás során szakembereink személyes beszélgetéssel segítik Önt, ha bizonytalan lehetőségeiben, vagy elhelyezkedését több minden akadályozza. Segítenek meghatározni a munkaerőpiacon elérendő céljait, feltárni az ehhez szükséges és hozzáférhető eszközöket, illetve akadályozó tényezőket, megtervezni a célhoz vezető út állomásait, tevékenységeit.

  A tanácsadás végső célja, hogy Ön az igényeinek és a körülményeinek legmegfelelőbb munkakörben sikeresen el tudjon helyezkedni.

  - A pályatanácsadás során egyéni vagy csoportos formában kaphat segítséget a megfelelő pálya kiválasztásához, illetve korábbi szakmája módosításához. A tanácsadóval közösen feltárják adottságait, készségeit, képességeit, és megkeresik az ehhez illeszkedő leginkább megfelelő foglalkozásokat, így Ön sokféle információ birtokában tudatosan tervezheti meg további életpályáját.

  - Az álláskeresési tanácsadás segítséget nyújt Önnek akkor, ha akar és tud is munkát vállalni, de nem rendelkezik az álláskereséshez szükséges ismeretekkel, technikákkal.

  Ezeket az ismereteket, megszerezheti személyre szabottan egyéni tanácsadás, vagy kiscsoportos foglalkozás keretében a háromnapos rövidített álláskeresési technikák oktatása során, illetve a háromhetes Álláskereső Klub foglalkozásai alatt.

  A foglalkozásokon elsajátíthatja a legfontosabb álláskeresési technikákat, megtanulhatja, hogyan kutasson fel meg nem hirdetett állásokat, hogyan telefonáljon a munkaadónak, hogyan írjon jó önéletrajzot, hogyan készüljön a személyes találkozókra.

   Tovább az Álláskeresési Tanácsadóra

   Tovább a rehabilitációs tanácsadásra


  Utolsó módosítás: 2020.04.20.
 
WebmasterVas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály