Bejelentkezés / Einloggen

  Kezdőlap    Álláskeresőknek     Munkáltatóknak     Pályázatok     Szervezetünk   

Álláskeresőknek

MunkáltatóknakGazdaságfejlesztési és
Innovációs Operatív Program


Társadalmi Megújulás
Operatív Program


Államreform
Operatív Program

Diplomás romákat a Nyugat-dunántúli Regionáis Munkaügyi Központba


Napi statisztika


Honlapunkon
hirdetett
álláshelyek
száma:
3982 db.Tovább az állásajánlatok lekérdezéséhez
Önéletrajzok
száma:
1 főTovább az álláskeresők lekérdezéséhez


Állásajánlatok lekérdezése Állákeresőknek szóló információk Munkáltatóknak szóló információk Pályázatok

A távszolgáltatást biztosí­tó portál az Equal támogatásával készült
Hí­rek, aktualitások.    
Véleménye fontos számukra – felmérés a VMP kapcsán Hír kinyomtatása

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat egyik kiemelt ingyenes online szolgáltatása a Virtuális Munkaerőpiac Portál (VMP, vmp.munka.hu), amelyen keresztül a munkáltatók bejelenthetik állásaikat, illetve kereshetnek a felöltött önéletrajzok között. A portál továbbfejlesztése során nagy figyelmet fordítunk a felhasználói visszajelzésekre, a munkáltatóktól és az álláskeresőktől érkező véleményekre – a további fejlesztéseket, új funkciókat igyekszünk ezek alapján meghatározni és elvégezni.

Kérjük, Ön is segítse a munkánkat azzal, hogy kitölti anonim, online kérdőívünket, amelyet ezen a linken ér el. Közreműködését előre is köszönjük!


2014.09.09
Hazai és európai szemmel nézve egyaránt kedvező foglalkoztatási adatok Hír kinyomtatása

A 2014. május–július közötti adatok alapján hazánkban 4 millió 127 ezer a foglalkoztatottak száma, ez az elmúlt 22 év legmagasabb értéke. A munkanélküliek aránya ugyanakkor csökkent, jelenleg 7,9%, ami pedig 2008 vége óta a legjobb arány. Ehhez a pozitív tendenciához – a különböző aktív foglalkoztatáspolitikai eszközöknek köszönhetően – a versenyszféra is nagymértékben hozzájárult. Czomba Sándor, munkaerő-piaci és képzési államtitkár úgy fogalmazott: a jövőben is egyre inkább a nyílt munkaerőpiac és kevésbé a közfoglalkoztatás lehet a növekedés motorja.

A fiatalok körében is javult a foglalkoztatási helyzet, a 15-24 éves korosztályból 257 ezren voltak foglalkoztatottak, 32 ezerrel többen, mint egy éve.

Az unió statisztikai hivatalának augusztus végi számai alapján 22 országban csökkent, háromban stagnált és szintén háromban pedig tovább növekedett a munkanélküliség. A hazai tendenciák európai összehasonlításban is az élmezőnybe teszik Magyarországot, mind a munkanélküliek számának csökkenését, mind pedig a nők foglalkoztatásának növekedését tekintve.


2014.09.09
Elkészült a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2012-13-as évben elért eredményeit bemutató évkönyv Hír kinyomtatása

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2006 óta készít és jelentet meg tevékenységéről évkönyvet, az idei (két évet felölelő) kiadvány az első, ami a 2011-es uniós soros elnökség, illetve a 2012-es jelentős szervezeti átalakulás után készült. Ennek eredményeképp az új kiadvány a korábbiaknál is szélesebb szakmai területet ölel fel.

Az évkönyv a hazai munkaerőpiac részletes, európai összefüggésekkel is átszőtt elemzésével kezdődik, kitérve nem csak az álláskeresők helyzetére, de a munkaügyi szervezet által ismert álláskínálat felépítésére is. Ezt követi a szervezeti, valamint jogszabályi változások bemutatása, amelyek egyaránt érintették a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt, a megyei munkaügyi központokat, valamint a járási szinten működő kirendeltségeket.

Fontos fejezet az aktív eszközök bemutatása, már csak azért is, mert ez a téma 2013-ban több mint 700 ezer embert érintett hazánkban. Ezen fejezet részét képezi a munkahelyteremtéssel, bértámogatással, vállalkozó válás segítésével kapcsolatos eredmények elemzése. Kiemelt fontosságúak az országos munkaerő-piaci programokat, valamint a munkaerő-piaci szolgáltatásokat összefoglaló fejezet is.

Fontosságához illő mélységgel ismerhetőek meg az NMH/NFSZ által végrehajtott európai uniós finanszírozású (jellemzően TÁMOP) programok, valamint a többcsatornás ügyfélkiszolgálás terén elért sikerek (kiemelten: elektronikus kapcsolattartás, Nemzeti Pályaorientációs Portál és Virtuális Munkaerőpiac Portál) éppúgy, mint az elmúlt két évben lezajlott nemzetközi tevékenységek.

A fentiekből is látszik, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2012-13-as évkönyve 104 oldalon igen komplex feladatra vállalkozik, és egyedülálló módon gyűjti össze a hazai munkaerő-piaci törekvéseket, programokat, tevékenységeket. Az évkönyv elérhető a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapjáról.


2014.08.27
Az NFSZ munkáltatói ügyfeleinek elvárásai – Partnerelégedettségi mérés 2014 Hír kinyomtatása

A korábbi évekhez hasonlóan a munkaügyi szervezet idén is felmérte partnerei, kiemelten a munkáltatók véleményét az igénybe vehető szolgáltatásokról, illetve azok hasznosságáról. A 8965 beérkezett válasz alapján megállapítható, hogy NFSZ-szinten jelenleg is számos olyan fejlesztés van folyamatban, amely válaszul szolgál a munkáltatók által megfogalmazott igényekre.

Mérésünk egyik eredménye, hogy a munkaerő-bővítést tervező foglalkoztatók többsége (67%) igénybe veszi közvetítési szolgáltatásainkat, s akik nem, azok közül 22% elsősorban azért nem, mert nem rendelkeznek információval arra nézve, hogy pontosan milyen módon és hatékonysággal képes az NFSZ segíteni a megfelelő munkaerő kiválasztásában. Ennek kapcsán kiemelendő, hogy a „TÁMOP 1.3.1 - A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése” projekt keretében számos, a közvetítési tevékenységet hatékonyabbá tevő fejlesztést végzünk el és vezetünk be 2015 során. Ezen felül szervezetünk 2013 óta működteti egyik legfontosabb online szolgáltatását, a Virtuális Munkaerőpiac Portált (www.munka.hu), amelyen keresztül a munkáltatók önállóan kereshetnek a felületen elérhető (már jelenleg is 40 000-nél több) álláskeresők között.

A kérdőívek alapján az is megállapítható, hogy a munkáltatók kicsivel több, mint a fele (51%) elégedett a jelenleg elérhető információmennyiséggel, a munkaadók másik fele viszont több információt szeretne a pályázati lehetőségről és a támogatásokról (61%), illetve a munkajogi és a munkaerő-piaci működést érintő jogi szabályozásról (33%). Az NFSZ szolgáltatásait a válaszadók 39%-a az internetes csatornák bővítésével fejlesztené, míg a hírlevél-szolgáltatást 34% igényelte. Kapcsolódó folyamatként megemlíthető egyrészt a már bejáratott, nagy címzetti körrel üzemelő megyei hírlevelek tartalmi fejlesztésére vonatkozó jelenlegi kezdeményezés, valamint a kialakítás alatt levő munkáltatói-profiling rendszer, aminek segítségével partnereink hatékonyabban tudják majd kiválasztani az esetükben leginkább célravezető és költséghatékony szolgáltatás(oka)t.

Összefoglalva megállapítható, hogy a minden évben elvégzett partnerelégedettségi mérések alkalmasak arra, hogy a munkaügyi szervezet megismerje a munkáltatók alapelvárásait és ezen információk alapján fejlessze tovább tevékenységét és szolgáltatásait.


2014.08.27
TÁMOP 1.1.2 tanfolyamok Hír kinyomtatása

A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a TÁMOP 1.1.2 programja keretében szakképzettséget biztosító tanfolyamokat indít. Intenzív képzések esetén bruttó 77.100 Ft/hó keresetpótló juttatást biztosítunk a résztvevők számára. A tanfolyami költséget és az esetleges helyközi utazás költséget 100%-ban támogatjuk.

A tanfolyamokra a lakóhely szerint illetékes Munkaügyi Kirendeltségen lehet jelentkezni.

 

XLS Képzési lista (38 Kbyte)

 


2014.08.12
Hírleveleink Hír kinyomtatása

Hírleveleinkkel célunk az, hogy a munkaerőpiac szereplői – munkáltatók, munkavállalók és állást keresők – számára hasznos, aktuális országos, valamint helyi szintű információkkal szolgáljunk.
Beleegyezése esetén legfrissebb híreinkről folyamatosan értesülhet.
A Hírlevélre történő feliratkozás az e-mail címe önkéntes megadásával, illetve jelen tájékoztató tudomásul vételével és elfogadásával történik.

Bővebb információk: 
DOC Tájékoztató (50 Kbyte)


2014.08.08
Akár 20 ezren is bekapcsolódhatnak az idei diákmunka programba Hír kinyomtatása

2014. július 1-jén indult el az idei diákmunka program, amelynek keretében a 16–25 év közötti fiatalok helyezkedhetnek el önkormányzatoknál, illetve önkormányzati fenntartású intézményeknél. A program tervezett keretösszege – a tavalyihoz hasonlóan –idén is 1,5 milliárd forint volt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel ez az összeg további 200 millió forinttal egészült ki. Ennek köszönhetően akár 20 ezer fiatal is munkába állhat a nyár végéig.
A diákmunka programban a fiatalok maximum két hónapra, augusztus 31-ig állhatnak munkába (napi hat órás munkaidővel), de az eddigi tapasztalatok szerint sokan csak egy-egy hónapig élnek a lehetőséggel. A program a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részét fedezi: a szakképzettek esetében ez 88 500 forintot, a szakképzettséggel nem rendelkezők esetében pedig 76 125 forintot jelent havonta. A munkáltatók szempontjából kiemelten fontos, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv eredményeképpen a nyári diákmunka keretében foglalkoztatottak után nem kell járulékot fizetni.
A program tervezésekor figyelembe vették egy-egy térség munkaerő-piaci helyzetét, így például Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több forrás áll rendelkezésére, így több fiatal bevonására nyílik lehetőség.
A nyári diákmunka program iránt érdeklődő fiatalok a lakóhelyük szerint illetékes munkaügyi kirendeltségen jelentkezhetnek, amennyiben nappali tagozaton tanulnak, július 1-jén már betöltötték a 16. életévüket, és augusztus 31-én még nem múltak el 25 évesek.


2014.08.08
Változások a bérgarancia támogatás igénylésében Hír kinyomtatása

A bérgarancia támogatás a Bérgarancia Alapról szóló, 1994. évi LXVI. törvény alapján megállapítható visszatérítendő kamatmentes támogatás.
A támogatással a gazdálkodó szervezet munkavállalóval szemben fennálló kiegyenlíthetetlen bértartozása előlegezhető meg. A bértartozás a munkaadót terhelő minden munkabértartozást jelenti, beleértve a betegszabadság időtartamára járó térítést és a végkielégítést is.
2014. július 1-jétől a felszámolási eljárás alatt álló cégek mellett már a kényszertörlési eljárásban is kérelmezhető a támogatás.
A kényszertörlési eljárás a cégbíróságon indul, a munkavállalók itt jelenhetik be hitelezői igényüket a kényszertörlési eljárás elrendelését követő 60 napon belül. A cégbíróság a bejelentett munkavállalói igények Bérgarancia Alapból történő kielégítéséhez kapcsolódó feladatok ellátására a felszámolói névjegyzékből bérgarancia biztost jelöl ki. A bérgarancia biztost ugyanazon jogok illetik meg a bérgarancia támogatás igénylése során, mint a felszámolót.


2014.08.08
Több mint 2 millió keresés a Virtuális Munkaerőpiac Portálon Hír kinyomtatása

A munkaügyi szervezet 2013 júliusában indította el új szolgáltatását, a Virtuális Munkaerőpiac Portált (VMP, http://vmp.munka.hu). Az online felület elsődleges célja, hogy segítse az álláskeresők és a munkáltatók egymásra találását: a VMP ingyenes lehetőséget kínál az álláskeresőknek önéletrajzuk feltöltésére, valamint a munkaadóknak, hogy kényelmesen, online módon jelentsék be állásajánlataikat.
Az ingyenes felhasználáson felül a rendszer egyik legnagyobb előnye a hitelesség: a VMP-n megjelenő állásokat és önéletrajzokat a munkaügyi szervezet szakemberei ellenőrzik.
Az első év tapasztalatai azt mutatják, hogy – szinte az összes európai országhoz hasonlóan – hazánkban is szükség és igény van a foglalkoztatási szolgálat által fenntartott online álláskereső felületre. A Portálon jelenleg több mint 40 000 önéletrajz és 16 000 állásajánlat érhető el, naponta 1 000 látogató használja a különböző funkciókat. Az indulás óta eltelt időszakban a VMP-n keresztül több mint 2 millió keresést indítottak a felhasználók az állásajánlatok között.
A Virtuális Munkaerőpiac Portál egyik kiemelt jelentőségű szolgáltatása az állásbejelentés, amelynek révén a munkáltatók úgy adhatják le munkaerő-igényüket, hogy ahhoz nem szükséges a munkaügyi kirendeltségen való megjelenés. Az online csatornán bejelentett állások ugyanolyan adattartalommal bírnak, mint a papíron vagy személyesen rögzítettek, amennyiben a munkáltató kéri a közvetítést, akkor pedig teljes mértékben beépülnek a kirendeltségi álláskínálatba is.
A VMP fejlesztése folyamatos. A jelenlegi szakasz célja, hogy azon álláskeresők és munkáltatók is tudják használni a Portált, akik jelenleg még nem állnak kapcsolatban a munkaügyi szervezettel. Ezen fejlesztés révén a VMP reményeink szerint a hazai online állásközvetítő piac egyik legerősebb szereplőjévé válhat.


2014.08.08
Docensi pályázatok Hír kinyomtatása

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Kar Dékánja a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Kar Műszaki Intézetébe egyetemi docens munkakör betöltésére.

Részletek:

https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ed7a0igba0

https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ed7b9id5h2

https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ed7b9ohcj1

https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ed7b8edcg8

https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ed7b8tj5a6


2014.07.22
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
KövetkezőKövetkező

Keresés

Általános információk

Pályaorientáció

Ügyfélfogadás
Foglalkoztatási Osztályok
(kirendeltségek):

 • Hétfő, kedd, csütörtök:
  800-1200 és 1300-1500
 • Péntek:
  800-1200
 • Szerda:
  Szünnap


Foglalkoztatási Főosztály
(központ):

 • Hétfő ,kedd, csütörtök:
  800-1200 és 1300-1500
 • Szerda, péntek:
  800-1200


Munkajogi tanácsadás:

 • Kedd:
  800-1200 és 1300-1500Képzési információk

Pályázatok


Pályázat a „Postapartner program keretében” vállalkozóvá válást elősegítő támogatások igénybevételére  
Pályázati felhívás munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtásának támogatására Zala megyében 
Pályázati felhívás munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtásának támogatására Zala megyében 
Pályázati felhívás munkaerő-piaci és foglalkozási információ nyújtásának támogatására Győr-Moson-Sopron megyében  
Pályázati felhívás munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtásának támogatására Vas megyében 
 • Tovább a pályázatokhoz...
 • Nyertesek listája • Társoldalak
  WebmasterVas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály